Будущий руководитель Николаевского управления ГБР Олег Денега скрыл данные в декларации?

21:39, 17 июля 2018
На директора теруправления Государственного бюро расследований претендует прокурор ГПУ, скрывший стоимость имущества.
Будущий руководитель Николаевского управления ГБР Олег Денега скрыл данные в декларации?
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уже завтра, 18 июля внешняя комиссия огласит победителей конкурса на 27 руководящих должностей. Это – руководители управлений центрального аппарата, а также директора территориальных органов.

Как стало известно «Судебно-юридической газете», на должность директора территориального управления ГБР в Николаеве претендует прокурор ГПУ Олег Денега, скрывший стоимость имущества.
Как следует из анализа, проведенного членом Совета общественного контроля при Государственном бюро расследований, имеется ряд проблем с этого декларациями кандидата, которые могут быть связаны с нарушением антикоррупционного законодательства.

Напомним, ранее к Совету обратился руководитель ГБР Роман Труба с просьбой проанализировать кандидатуры на предмет их прозрачности.

«Проаналізувавши список кандидатів та звернення від громадян і громадських інституцій, які надійшли на офіційну електронну адресу до Ради громадського контролю при ДБР для аналізу, мною зроблено наступний висновок щодо кандидата на посаду Директора територіального управління ДБР у м. Миколаєві Денеги Олега Петровича.

Станом на сьогодні кандидат займає посаду заступника начальника Департаменту підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах Генеральної прокуратури України.

У вільному доступі на сьогоднішній день знаходяться декларації Денеги О. П. за 2013, 2015, 2016 і 2017 рік.

За 2014 рік декларація Денеги О. П. на сайті органів прокуратури відсутня.

З цих декларацій випливають питання до прозорості кандидата Денеги О. П. та дотримання ним законодавства про запобігання корупції.

1) У всіх деклараціях кандидатом не вказано вартість майна, що було придбано у власність його дружиною Денегою Наталією Романівною, яка згідно декларації не працює і не отримує будь-якого доходу. А саме не вказана навіть приблизна вартість майна або правочин, який став підставою для набуття майна у власність щодо:

  • квартири80 кв м у Львові, придбаної 2001 р.;
  • земельної ділянки 1200 кв м у Солонці (Пустомитівський Район, Львівська область) , придбаної у 2009 р.;
  • житлового будинку 472,20 кв м у Солонці (Пустомитівський Район, Львівська область) , придбаного у 2009 р.

Кандидат Денега О. П. не повідомляв РГК при ДБР у своїх поясненнях, в зв’язку з чим в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, ним не вказана інформація про вартість майна родини.

2) В жодній з декларацій Денега О. П. не зазначає інформацію про те, яким приміщенням для проживання користується він сам (лише інформація про власність дружини у м. Львові та у Солонці).

Таким чином, Денега О. П. фактично працюючи в м. Києві вже протягом 5 років, на посаді у Генеральній прокуратурі, не вказав інформацію, де та на яких підставах він проживає у столиці або іншому населеному пункті, що є очевидною підставою поставити питання про порушення кандидатом антикорупційного законодавства.

Лише з 18.05.2017 року з’являється інформація про користування службовою квартирою площею 128 кв м. Втім, яким органом її надано (місцевою державною адміністрацією або іншим), не вказано.

3) 01.07.2014 Денега О. П. придбав автомобіль Toyota Camry. Однак вартість придбаного автомобіля він не вказав (вказав, що йому невідомо). За різними оцінками, ринкова вартість авто складає 30 тисяч доларів США. Таким чином, є ризик, що Денега О. П. бажав приховати свої справжні статки та невідповідність реальних витрат його офіційним доходам.

4) Як вже було вказано вище, його дружина не працює та згідно даних декларацій, з 2013 року не отримує доходу.

Крім того, у Денеги О. П. четверо дітей, які також потребують утримання. Державна допомога на утримання дітей згідно декларацій складала від 15 тис грн. до 17 тис грн. на рік.

Однак, сума готівкових коштів у нього з кожним роком зростає та склала вже 710 000 грн.

В зв’язку з вищевикладеним, вважаємо, що Денега О. П. не відповідає морально-етичним та антикорупційним вимогам, які ставляться до кандидатів на посаду директора територіального управління ДБР та викликає сумніви у його доброчесності», - такой вывод сделан членом Совета общественного контроля при ГБР, избранным от Общественной организации «ЦЕНТР ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ВЛАДИ».

 

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду