НАБУ відкриє кримінальне провадження щодо Арсенія Яценюка і Павла Петренка

19:05, 29 октября 2018
Солом'янський райсуд зобов'язав НАБУ розслідувати діяльність українських топ-чиновників. Їх звинувачують у розтраті майна, відмиванні коштів та зловживанні владою.
НАБУ відкриє кримінальне провадження щодо Арсенія Яценюка і Павла Петренка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо українських топ-чиновників — екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та діючого міністра юстиції Павла Петренка. Про це повідомляє агентство «Українські Новини», посилаючись на рішення суду, ухвалене в середу, 17 жовтня.

Як зазначено у повідомленні агентства, заявник звернувся зі скаргою до суду після того, як Національне антикорупційне бюро відмовилося відкрити провадження за його зверненням. Особу заявника поки не розкривають.

Солом'янський райсуд задовольнив позов і зобов'язав НАБУ розпочати розслідування щодо діяльності Арсенія ЯценюкаПавла Петренка та одного із заступників міністра юстиції України.

Тепер Національне антикорупційне бюро зобов'язане відкрити проти топ-чиновників провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним), 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), 366 (Службова підробка) і 212 (Ухилення від сплати податків) КК України.

Обставини вказаних злочинів, в яких звинувачують екс-прем'єра та міністра юстиції, також поки що не розголошуються.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у САП зробили заяву щодо розгляду справи по звинуваченню екс-нардепа29 жовтня 2018 року в Шевченківському районному суді міста Києва мало відбутись судове засідання з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням низки осіб, зокрема екс-народного депутата України, а також діючих і колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом». Судове засідання не відбулось через перебування судді Бугіля В. В. у нарадчій кімнаті в іншій справі, де адвокати підсудних також здійснюють захист.

Також ми повідомляли подробиці розкрадання 20 млн доларів із Ощадбанку, озвучені у НАБУ. У вівторок, 23 жовтня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП зуміли затримати десятьох осіб, підозрюваних у заволодінні двадцятьма мільйонами доларів Ощадбанку. Зазначається, що серед підозрюваних — двоє діючих і один колишній чиновник державного банку.

Ще раніше ми повідомляли про те, що у НАБУ розповіли, чому реєструють не всі заяви про вчинені корупційні злочини.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області