Самовільно залишив військову частину: перед судом постане військовослужбовець

17:05, 6 ноября 2018
Підготовче судове засідання призначено на 7 листопада.
Самовільно залишив військову частину: перед судом постане військовослужбовець
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Красноармійського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за частиною 3 статті 407 Кримінального кодексу України, передає прес-служба суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин П., військовослужбовець, призваний за мобілізацією до військової частини, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, всупереч інтересам військової служби, вчинив злочин, передбачений частиною 3 статті 407 Кримінального кодексу України, а саме самовільно залишив військову частину.

У вересні 2018 року, усвідомлюючи протиправність і помилковість своїх дій, добровільно та за власної ініціативи прибув до першого відділу військової прокуратури Донецького гарнізону міста Покровськ Донецької області.

Підготовче судове засідання по справі призначено на 07.11.2018 р о 09:30 годині.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Біляївського райсуду Одеської області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина С. (1991 р.н.) у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті  369-2 КК України (Одержання неправомірної вигоди).

Додамо, громадянина Азербайджану, котрий 1 лютого 2018 року вночі у ресторані Києва вбив бійця Збройних силу України, засуджено до 11 років позбавлення волі. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду