ЄС купує вугілля у «ДНР» і «ЛНР»: оприлюднені цифри

16:48, 6 ноября 2018
У компанії «ДТЕК» підрахували, що країни Євросоюзу закупили у проросійських бойовиків близько 2 млн тонн вугілля.
ЄС купує вугілля у «ДНР» і «ЛНР»: оприлюднені цифри
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вугілля із шахт, що знаходяться під контролем проросійських бойовиків, купують країни Європейського Союзу, зокрема Польща. Усього бойовикам самопроголошених «народних республік» вдалося продати до ЄС близько 2 млн тонн вугілля. Про це заявив голова компанії «ДТЕК», якій належать захоплені бойовиками шахти, Максим Тимченко, про що повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Із заяви стало відомо, що на контрольованій незаконними формуваннями частині Донбасу продовжують функціонувати 11 шахт, що належать компанії «ДТЕК». Вугілля, видобуте на цих шахтах, проросійські бойовики продають, зокрема, до країн Євросоюзу. За даними компанії, загалом у ЄС придбали близько 2 млн тонн антрациту, збагативши таким чином окупантів, що ведуть війну проти України на Донбасі. Одним із «клієнтів» бойовиків «ЛДНР» є Польща, що придбала близько 300 тисяч тонн вугілля із захоплених шахт.

Голова «ДТЕК» також повідомив, що до країн Євросоюзу вугілля з окупованого Донбасу постачається через територію РФ. Представники країн, що це вугілля купують, при цьому заявляють, що не несуть відповідальності за походження корисних копалин, які імпортує Росія.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Туреччині розслідують покупку місцевими фермерами вугілля з окупованої частини Донбасу. У той же час представники Болгарії і Польщі заявляють, що ЄС ввів ембарго тільки на торгівлю з окупованим Кримом. Імпорт із самопроголошених «ДНР/ЛНР» офіційно не був заборонений, тому ці країни вважають такі торгові відносини законними.

Також ми повідомляли, що бойовики на Донбасі влаштовують афери з нерухомістю. Мешканців окупованого Донецька почали масово позбавляти колишньої прописки, при чому про це вони дізнаються випадково.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді