«Замінував» банківське відділення: правоохоронці затримали зловмисника

13:57, 15 ноября 2018
Зловмисник повідомив про мінування відділення «Кредо Банку».
«Замінував» банківське відділення: правоохоронці затримали зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві правоохоронці затримали 39-річноого уродженця Чернігівщини, який повідомив завідомо неправдиву інформацію про мінування банківської установи та ресторану сімейного типу на житловому масиві Лівобережний, що у Дніпровському районі столиці, передає прес-служба столичної прокуратури.

Зазначається, що 13.11.2018 до чергової частини Державної служби України з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про замінування відділення «Кредо Банку» на вул. Раїси Окіпної та одного з ресторанів мережі «Файна Фамілія» на вул. Микільсько-Слобідській.

На місце події виїхали працівники правоохоронних органів, вибухотехнічної служби та кінологи, однак жодних вибухових пристроїв виявлено не було.

У подальшому за результатами проведених першочергових слідчих дій правоохоронці встановили особу «мінера» та затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі 39-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України. Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 28 вересня на столичному залізничному вокзалі через повідомлення про мінування поїзду сполученням Київ — Маріуполь евакуювали пасажирів. 700 осіб виводили з вагонів.

Також повідомлялося, що у Запоріжжі співробітники Служби безпеки України затримали місцевого жителя, який раніше зробив неправдиве повідомлення про мінування міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Додамо, у Києві був засуджений молодик, який повідомив в поліцію про неправдиве замінування, за що йому доведеться розлучитися зі свободою на 4 роки.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді