Корупціонер уникнув покарання через бездіяльність судді: служитель закону отримав догану

14:03, 13 декабря 2018
Суддя три місяці безпідставно утримував документи у себе та не направляв їх на доопрацювання.
Корупціонер уникнув покарання через бездіяльність судді: служитель закону отримав догану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя розглянула скаргу прокуратури Харківської області щодо порушення вимог законодавства суддею Чугуївського міського суду області, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Суддю, через бездіяльність якого правопорушник фактично зміг уникнути покарання за корупційні злочини, притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани», — розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Алєксєйчук.

30 листопада минулого року співробітники Департаменту внутрішньої безпеки поліції за погодженням з прокуратурою області направили до Чугуївського міського суду два протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Обидва — стосовно працівника сектору логістики та матеріально-технічного забезпечення районного відділу поліції. Правоохоронець своєчасно не повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП).

При розгляді провадження у грудні 2017 року суддя постановив повернути справи на доопрацювання. На думку служителя Феміди, у протоколах «не зазначено місце та час скоєння адміністративного правопорушення, у зв’язку з чим суддя позбавлений можливості перевірити, чи підсудна справа Чугуївському міському суду».

З текстів протоколів чітко видно, що місцем скоєння злочину є приміщення райвідділу поліції, так само зазначені і дати вчинення адмінправопорушень.

Суддя проігнорував доводи і факти, викладені в протоколах, він понад 3 місяці безпідставно утримував документи у себе та не направляв їх на доопрацювання.

На розгляд адміністративних справ законодавством виділений термін у 3 місяці. Через бездіяльність судді строки розгляду справи сплинули, що фактично виключило можливість притягнути поліцейського до відповідальності.

У зв’язку з цим прокуратура підготувала скаргу до Вищої ради правосуддя, яку наразі розглянуто та задоволено.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати ВРП суддю Красноперекопського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Олександра Савченка притягнуто до дисциплінарної відповідальності та до нього застосовано дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Крім того, Вища рада правосуддя розглянула матеріали про звільнення трьох суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки