Колектив суддів засудив поведінку колеги, яка показала непристойний жест

13:26, 14 декабря 2018
Загальні збори суддів вирішили звернутись із дисциплінарними скаргами на дії судді.
Колектив суддів засудив поведінку колеги, яка показала непристойний жест
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В п’ятницю, 14 грудня, відбулись позачергові збори суддів Оріхівського районного суду Запорізької області з приводу фото- та відеоматеріалів, які 13 та 14 грудня 2018 року були оприлюднені в соціальній мережі Facebook адвокатом Сергієм Галчанським та його дружиною, адвокатом Іриною Супрун-Галчанською, щодо поведінки судді Оріхівського районного суду Запорізької області Лариси Щербань, передає прес-центр суду.

Як повідомляється, 12 грудня під час судового засідання з розгляду одного з кримінальних проваджень під головуванням судді Лариси Щербань між нею та адвокатом Сергієм Галчанським виник конфлікт, під час якого обидва учасники допустили поведінку, належна оцінка якої має бути надана в межах відповідних дисциплінарних проваджень.

Зі свого боку колектив суддів Оріхівського районного суду Запорізької області рішуче засуджує і вважає неприпустимою та неетичною поведінку судді Лариси Щербань і просить вибачення як в учасників провадження, які стали безпосередніми очевидцями такої поведінки, так і перед суспільством в цілому.

Також повідомляємо, що за результатами обговорення цього питання загальні збори суддів Оріхівського районного суду Запорізької області вирішили звернутись із дисциплінарними скаргами на дії судді Лариси Щербань та адвоката Сергія Галчанського у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 грудня 2018 року суддю Красноперекопського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим Олександра Савченка притягнуто до дисциплінарної відповідальності та до нього застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади.

Крім того, суддю Юрія Бойка звільнили за зволікання із виготовленням повних текстів судових рішень. Строк виготовлення рішень та внесення їх до Реєстру сягав від 6 місяців до 1 року та 8 місяців.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва