Підпалив чужий автомобіль: чоловік пішов на злочин, щоб не повертати борг

08:45, 26 декабря 2018
Замовником підпалу був колишній чоловік дівчини власника іномарки.
Підпалив чужий автомобіль: чоловік пішов на злочин, щоб не повертати борг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Житель Дніпра, який не мав чим повернути борг, погодився на пропозицію позичальника підпалити чужий автомобіль, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Свого часу чоловік позичив у знайомого чотири з половиною тисячі гривень. Віддати не мав чим. Тоді позичальник запропонував відпрацювати борг та ще й заробити грошей шляхом підпалу чужого автомобіля. У разі відмови погрожував, що буде розраховуватися дружина боржника.

На одній автозаправній станції чоловік купив літр бензину, а на іншій — розпалювач для багаття. Змішавши обидві легкозаймисті рідини докупи, поїхав разом зі своїм знайомим та ще одним чоловіком шукати Infinity EX 35. Коли знайшли, палій облив машину сумішшю і підпалив. Поки прибули пожежники, автомобіль згорів повністю. За це зловмисник не тільки повністю погасив борг, а ще й заробив 20 доларів.

Як згодом з'ясувалося, замовником підпалу був колишній чоловік дівчини власника іномарки, який зараз живе у Росії. Своїми діями палій завдав шкоди потерпілому на 513,4 тисячі гривень. Після скоєння злочину чоловік зібрав вдома речі і пішов у поліцію.

Суд визнав його винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу і своїм вироком позбавив волі на три роки. Крім того, з засудженого стягнуто 6864 гривень судових витрат.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що невідомі у Черкасах спалили іномарку чоловікові. Підпал здійснили в той момент, коли чоловік знаходився у кафе.

Крім того, у Горішніх Плавнях (колишній Комсомольськ) невідомі намагалися підірвати автомобіль депутата. Біля бензобаку виявили спеціальні пристрої, що може вказувати на можливість запланованого вибуху.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва