Підпалив чужий автомобіль: чоловік пішов на злочин, щоб не повертати борг

08:45, 26 декабря 2018
Замовником підпалу був колишній чоловік дівчини власника іномарки.
Підпалив чужий автомобіль: чоловік пішов на злочин, щоб не повертати борг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Житель Дніпра, який не мав чим повернути борг, погодився на пропозицію позичальника підпалити чужий автомобіль, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Свого часу чоловік позичив у знайомого чотири з половиною тисячі гривень. Віддати не мав чим. Тоді позичальник запропонував відпрацювати борг та ще й заробити грошей шляхом підпалу чужого автомобіля. У разі відмови погрожував, що буде розраховуватися дружина боржника.

На одній автозаправній станції чоловік купив літр бензину, а на іншій — розпалювач для багаття. Змішавши обидві легкозаймисті рідини докупи, поїхав разом зі своїм знайомим та ще одним чоловіком шукати Infinity EX 35. Коли знайшли, палій облив машину сумішшю і підпалив. Поки прибули пожежники, автомобіль згорів повністю. За це зловмисник не тільки повністю погасив борг, а ще й заробив 20 доларів.

Як згодом з'ясувалося, замовником підпалу був колишній чоловік дівчини власника іномарки, який зараз живе у Росії. Своїми діями палій завдав шкоди потерпілому на 513,4 тисячі гривень. Після скоєння злочину чоловік зібрав вдома речі і пішов у поліцію.

Суд визнав його винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу і своїм вироком позбавив волі на три роки. Крім того, з засудженого стягнуто 6864 гривень судових витрат.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що невідомі у Черкасах спалили іномарку чоловікові. Підпал здійснили в той момент, коли чоловік знаходився у кафе.

Крім того, у Горішніх Плавнях (колишній Комсомольськ) невідомі намагалися підірвати автомобіль депутата. Біля бензобаку виявили спеціальні пристрої, що може вказувати на можливість запланованого вибуху.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді