Стало відомо, як бойовики розміщують важку техніку на Донбасі

23:05, 5 января 2019
Окупанти продовжують стягувати важке озброєння на Луганському напрямку.
Стало відомо, як бойовики розміщують важку техніку на Донбасі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окупаційні війська на сході України і далі порушують лінії відведення важкого озброєння, які визначені Мінськими домовленостями.

Про це повідомляють у прес-центрі штабі ООС з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

Відповідні порушення розташування важкого озброєння і військової техніки збройних формувань РФ зафіксовані, зокрема, у звіті СММ ОБСЄ, який був опублікований 4 січня 2019 року, йдеться у повідомленні.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у середу, 2 січня, зафіксував у непідконтрольних владі України західних і північно-західних районах Луганської області чотири танки (Т-72), що були розміщені приблизно за 1,5 км на захід від селища Калинове-Борщувате, а також одиницю важкого озброєння невстановленого типу біля Молодіжного.

«Крім того, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання важкого озброєння за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольному владі України районі Луганської області. Так, 3 січня, спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує однієї самохідної гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і сімох буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм). Також спостерігачі Місії вперше зафіксували одну нову одиницю озброєння», – повідомили у штабі ООС.

Такі дії окупантів, за словами представників української сторони СЦКК, є демонстрацією небажання дотримуватися Мінських домовленостей.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Донбасі співробітники СБУ разом з військовими затримали кулеметника бойовиківПравоохоронці встановили, що до незаконних формувань терористів уродженець Горлівки приєднався ще 2014 року.

Також ми повідомляли, що на Донбасі виявили скупчення важкої техніки бойовиків. Поза межами виділених місць зберігання спостерігачі ОБСЄ виявили 40 танків та понад 60 бойових броньованих машин окупантів. Бойовики накопичують сили на Луганщині.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва