Слідчий поліції попався на хабарі: ДБР закінчило розслідування

21:35, 22 января 2019
Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
Слідчий поліції попався на хабарі: ДБР закінчило розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань у Мелітополі закінчило розслідування стосовно слідчого Василівського відділу поліції за підозрою у хабарництві. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за процесуальним керівництвом військової прокуратури Запорізького гарнізону закінчено досудове розслідування стосовно старшого слідчого Василівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Запорізькій області.

В ході досудового розслідування було встановлено, що вказаний слідчий поліції вимагав та одержав від особи неправомірну вигоду у сумі 5 600 гривень та 100 доларів США. Після отримання цієї суми посадовець обіцяв закрити кримінальне провадження за незаконне придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів та був викритий.

Кримінальне провадження відносно старшого слідчого Василівського відділу поліції за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб) скеровано до суду.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі столичного територіального управління ДБР затримали старшого оперуповноваженого Прилуцького відділу поліції за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Крім того, ми писали, що заступника глави одного із відділів Харківського прикордонного загону затримали на хабарі.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва