ДБР затримало посадовців-хабарників з управління СБУ в Запорізькій області

13:46, 24 января 2019
Зараз проводяться першочергові слідчі та інші процесуальні дії
ДБР затримало посадовців-хабарників з управління СБУ в Запорізькій області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 24 січня, слідчі Центрального апарату ДБР викрили оперативного співробітника та начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними неправомірної вигоди від іноземця у розмірі 1500 доларів США. Раніше вказані посадовці отримали ще 500 доларів, передає прес-служба Бюро.

Факт отримання неправомірної вигоди задокументовано за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних ДБР, Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження співробітниками УВБ СБ України.

За попередніми даними вказані службові особи – підполковник та його підлеглий старший лейтенант, не вперше одержували від іноземців, зокрема громадян Камеруну та Судану, неправомірну вигоду за безперешкодне отримання посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні.

Осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, предмет злочину вилучено. 

На даний час проводяться першочергові слідчі та інші процесуальні дії з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, за скоєне кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди), затриманим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі столичного територіального управління ДБР затримали старшого оперуповноваженого Прилуцького відділу поліції за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Крім того, ми писали, що заступника глави одного із відділів Харківського прикордонного загону затримали на хабарі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська