Втратив пістолет: ДБР направило до суду справу щодо військового-контрактника

17:25, 1 февраля 2019
У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує до 3 років позбавлення волі.
Втратив пістолет: ДБР направило до суду справу щодо військового-контрактника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими теруправління ДБР у Мелітополі завершено досудове розслідування стосовно командира взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин за підозрою у втраті пістолета ПМ серії №8417, з якого потім були поранені двоє людей, передає прес-служба Бюро.

Під час досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець-контрактник, повернувшись із зони проведення Операції об’єднаних сил до Бердянська, залишив пістолет без нагляду в орендованій квартирі, і згодом той зник разом з боєприпасами до нього. Своїми діями військовослужбовець порушив вимоги Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та Інструкції організації обліку, зберігання та видачі стрілецької зброї та боєприпасів.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у Мелітополі, військовослужбовцю було повідомлено про підозру за частиною 2 статті 413 Кримінального кодексу України (втрата ввірених для службового користування зброї, бойових припасів або іншого військового майна внаслідок порушення правил їх зберігання, вчинені в умовах особливого періоду). В ході розслідування місцезнаходження пістолета встановлено не було.

Досудове розслідування кримінального провадження завершено, обвинувальний акт направлено до суду. У разі доведення вини військовослужбовцю за втрату зброї загрожує до 3 років позбавлення волі.

Водночас на момент скерування матеріалів до суду виявилося, що пістолетом, котрий належав військовому, заволодів його знайомий і під час конфлікту тяжко поранив з нього двох чоловіків. Справу за фактом замаху на вбивство розслідує Бердянський відділ поліції Головного управління Нацполіції у Запорізькій області. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі столичного територіального управління ДБР затримали старшого оперуповноваженого Прилуцького відділу поліції за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Крім того, слідчі Центрального апарату ДБР викрили оперативного співробітника та начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними неправомірної вигоди від іноземця у розмірі 1500 доларів США.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області