Погорів на хабарі: слідчі ДБР затримали одного з керівників оборонного концерну

13:48, 8 февраля 2019
Чоловік вимагав та отримав 20 тисяч гривень за передачу бізнесмену будівлі державного підприємства.
Погорів на хабарі: слідчі ДБР затримали одного з керівників оборонного концерну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими теруправління ДБР, розташованого в м. Києві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України та за оперативного супроводу Департаменту захисту економіки Національної поліції за фактом вимагання неправомірної вигоди затримано посадову особу — керівника однієї з філій концерну «Військторгсервіс» Міністерства оборони України. Про це у п’ятницю, 8 лютого, повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, посадовець вимагав та отримав від підприємця 20000 гривень за укладання з ним договору про спільну діяльність, відповідно до якого в оперативне управління підприємця перейде будівля концерну.

Особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчими теруправління ДБР у м. Києві вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

У разі доведення вини особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс», що разом зі спільником вимагав і отримав 30 тисяч доларів США від підприємця. Кошти мали бути передані службовим особам Міністерства оборони для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в Одесі.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР викрили корупційну схему за участі посадовців КиївоблгазуЧлени приватного товариства отримали хабар у 8200 доларів США за газифікацію багатоквартирного житлового будинку. Ці кошти вони обіцяли передати посадовим особам газової компанії.

Ще раніше стало відомо, що слідчі ДБР викрили інспектора митниці в Херсонській області, який вимагав і отримав 1,5 тис. доларів за неперешкоджання вивезенню коштів до окупованого Криму. Чоловіка затримали під час отримання хабара.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва