Вимагали гроші за газифікацію будинків: ДБР викрило схему за участі посадовців Київоблгазу

16:15, 7 февраля 2019
Члени приватного товариства отримали хабар у 8 200 доларів США. Ці кошти вони обіцяли передати посадовим особам газової компанії.
Вимагали гроші за газифікацію будинків: ДБР викрило схему за участі посадовців Київоблгазу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Управління захисту економіки Нацполіції у Київській області викрили схему з незаконного узгодження технічних умов газифікації для багатоквартирних житлових будинків на Київщині. Про це у четвер, 7 лютого, повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, працівники приватного товариства, посилаючись на співпрацю з регіональною газовою компанією, вимагали та отримали від керівника однієї з комерційної організації неправомірну вигоду у розмірі 8 200 доларів США за погодження технічних умов газифікації багатоквартирного житлового будинку. Вказану суму фігуранти мали передати посадовим особам ПАТ «Київоблгаз».

Під час обшуку було вилучено понад 1 000 000 гривень та чернетки із зазначенням грошових сум та назв об’єктів, які планували підключити до газопостачання.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює військова прокуратура Київського гарнізону.

Осіб затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Вирішується питання про оголошення підозри в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 3683 Кримінального кодексу України (Пособництво у підкупі службової особи юридичної особи приватного права).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали лікаря виправної колонії в Одесі, який вимагав 500 доларів США у засудженого за надання довідки про стан здоров’я.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР викрили інспектора митниці в Херсонській області, який вимагав і отримав 1,5 тис. доларів за неперешкоджання вивезенню коштів до окупованого Криму. Чоловіка затримали під час отримання хабара.

Окрім того, стало відомо, що слідчі ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму понад 4,5 млн грн. З однієї з військових частин на Львівщині було викрадено 7 тепловізійних прицілів та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва