Брав доларові хабарі: на кордоні з Кримом слідчі ДБР викрили митника

10:30, 7 февраля 2019
Зловмисник отримав 1,5 тисячі доларів за неперешкоджання вивезенню коштів до окупованого півострова.
Брав доларові хабарі: на кордоні з Кримом слідчі ДБР викрили митника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ викрили факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним державним інспектором митного посту на Херсонщині. Про це у четвер, 7 лютого, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, головний державний інспектор митного посту «Херсон Центральний» Державної фіскальної служби у Херсонській області вимагав та отримав 1500 доларів США за неперешкоджання перевезенню особою готівкових коштів з території України до Автономної Республіки Крим.

Інспектора митного посту затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону.

Вирішується питання про повідомлення особі про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

У разі доведення вини інспектору митного поста загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму понад 4,5 млн грн. З однієї з військових частин на Львівщині було викрадено 7 тепловізійних прицілів та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США.

Крім того, ми писали про те, що слідчі ДБР затримали начальника сектора виправного закладу в Полтавській області, який вимагав 6 тис. доларів США у засудженого за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Держприкордонслужби та його спільника, колишнього військовослужбовця ДПСУ за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва