За довідку $500: слідчі ДБР затримали лікаря виправної колонії в Одесі

12:55, 7 февраля 2019
Чоловік вимагав із засудженого грошову винагороду за надання довідки про стан здоров’я.
За довідку $500: слідчі ДБР затримали лікаря виправної колонії в Одесі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Миколаївського теруправління ДБР за оперативного супроводу співробітників Відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Одеській області затримали лікаря Одеської установи виконання покарань після отримання неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США. Про це у четвер, 7 лютого, повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань.

За попередньою інформацією, лікар вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду за надання довідки про стан здоров’я арештованої особи, котра є підставою для змін умов утримання та місця перебування.

Лікаря затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання неправомірної вигоди. Предмет злочину вилучено.

Наразі вирішується питання оголошення затриманому підозри в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). 

Процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура Одеського гарнізону.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР викрили інспектора митниці в Херсонській області, який вимагав і отримав 1,5 тис. доларів за неперешкоджання вивезенню коштів до окупованого Криму. Чоловіка затримали під час отримання хабара.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму понад 4,5 млн грн. З однієї з військових частин на Львівщині було викрадено 7 тепловізійних прицілів та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США.

Крім того, ми писали про те, що слідчі ДБР затримали начальника сектора виправного закладу в Полтавській області, який вимагав 6 тис. доларів США у засудженого за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська