Справа Уляни Супрун: суд переніс засідання через неявку фігурантки

16:55, 4 марта 2019
Засідання у справі про відсутність повноважень у в.о. міністра охорони здоров’я відбудеться 21 березня.
Справа Уляни Супрун: суд переніс засідання через неявку фігурантки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 4 березня, відбулось підготовче засідання у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Представник відповідача надав суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з перебуванням Супрун у відпустці. Відповідно до п.1 ч.2 ст. 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відклав розгляд справи до 21 березня 2019 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Окружного адмінсуду Києва Сергій Каракашьян повідомив Вищу раду правосуддя про тиск на суд з боку Кабінету міністрів України з метою прийняття позитивного для себе рішення у справі за позовом до Уляни Супрун.

Також ми повідомляли, що 15 лютого суддя ОАСК Сергій Каракашьян оголосив про самовідвід у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун. Суддя розцінив як тиск на суд скаргу Кабміну на нього до ВРП.

Згодом стало відомо, що автоматизована система розподілу передала розгляд справи судді Окружного адмінсуду Києва Тетяні Скочок. Окрім того, повідомлялось, що до вказаного суду надійшло ще три позови, пов’язанні з питанням про повноваження Супрун.

Нагадаємо, 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону Уляні Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров'я України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України