Справа Уляни Супрун: визначено нового головуючого суддю

14:10, 18 февраля 2019
До Окружного адмінсуду Києва надійшло ще три позови, у яких відповідачем або третьою особою вказана в.о. голови МОЗ.
Справа Уляни Супрун: визначено нового головуючого суддю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 18 лютого, було визначено нового суддю по «справі Супрун» (№640/463/19 за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

Як стало відомо, розгляд справи розподілено на суддю Тетяну Скочок.

При цьому суддя Окружного адмінсуду зазначив, що «надалі ми будемо називати вказану справу, як «справа Супрун. Епізод 1». Справа в тому, що, окрім цього позову, до суду надійшло ще три, що стосуються питання про повноваження Уляни Супрун:

  • до ОАСК надійшов позов від І. Мосійчука, в якому відповідачем визначено прем’єр-міністра України, в.о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун вказано як третю особу (справа №640/1748/19);
  • до ОАСК надійшов позов від І. Мосійчука, в якому відповідачем визначено в.о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун (справа №640/1766/19);
  • до ОАСК надійшов позов від О. Ленського, в якому відповідачем визначено в.о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун (справа №640/2709/19).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адмінсуду Києва надійшов ще один позов до в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Позивач вважає, що чиновницю було незаконно призначено на посаду першого заступника голови МОЗ.

Також ми повідомляли, що суддя ОАСК Сергій Каракашьян оголосив про самовідвід у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун. Суддя розцінив як тиск на суд скаргу Кабміну на нього до ВРП.

Ще раніше стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону Уляні Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров'я України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва