Вперше в історії САП чиновника посадили до в’язниці

19:20, 18 марта 2019
Рішення прийняв Київський районний суд міста Одеси.
Вперше в історії САП чиновника посадили до в’язниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 18 березня, в суді Київського районного суду міста Одеси за участі прокурорів САП оголошено вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області, який зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав самому собі надбавки на загальну суму понад 65 тис. гривень. Про це передає прес-служба САП.

"Так, обвинувачений підготував та самостійно підписав лист на ім’я голови Одеської обласної державної адміністрації Михаїла Саакашвілі для отримання погодження на встановлення йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи.

У подальшому, щоб приховати свої злочині намірі, посадовець усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі.

Зауважимо, попри те, що лист був підписаний заступником Одеської ОДА, його не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові.

Таким чином, обвинувачений усвідомлюючи, що надбавки не погодженні у встановленому законному порядку, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695 % від посадового окладу", - йдеться у повідомленні. 

Суд, підтримавши принципову позицію прокурора п’ятого відділу САП Дениса Демківа, визнав колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області виним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Крім того, задоволено позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403,4 гривень на користь позивача. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що САП відкрила справу проти голови НАБУ.

Також ми повідомляли, що у справі судді, який отримав хабар, з'явилися нові подробиці. Суд досліджує докази по справі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва