Брав гроші з місцевих жителів: ДБР повідомило про підозру майору прикордонної служби

08:28, 22 марта 2019
Прикордонник брав гроші за сприяння в переправленні товарів через кордон поза прикордонним та митним контролем.
Брав гроші з місцевих жителів: ДБР повідомило про підозру майору прикордонної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, за процесуального керівництва Військової прокуратури Харківського гарнізону, повідомили про підозру керівнику одного з оперативних підрозділів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби за вимагання та отримання неправомірної вигоди. Оперативний супровід досудового розслідування  здійснює Служба безпеки України. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, прикордонник вимагав хабарі від місцевих мешканців за сприяння в переправленні товарів через державний кордон України поза прикордонним та митним контролем. У межах розпочатого кримінального провадження слідчі ДБР задокументували факт отримання майором прикордонної служби 800 доларів США від громадянина України за сприяння в незаконному вивезенні до Російської Федерації одягу та червоної ікри.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою поєднаного з вимаганням). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Луганщині затримали зухвалих поліцейських під час отримання хабара у розмірі 20 тисяч гривень.

Крім цього, повідомлялося, що ДБР взялося за розслідування смертельної ДТП у Харкові, в якій загинув 65-річний пішохід.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді