Отримав 8000 гривень хабара: на Львівщині затримали інспектора ДФС

15:55, 27 марта 2019
Інспектору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років,
Отримав 8000 гривень хабара: на Львівщині затримали інспектора ДФС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправлінням ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області, викрили в одержанні неправомірної вигоди посадовця Львівського управління Офісу великих платників податків ДФС України. Про це передає прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, інспектор Львівського управління Офісу великих платників податків ДФС, що поширює діяльність на 4 області Західного регіону України, організував схему щомісячного системного одержання від підприємця коштів за сприяння у невтручання у господарську діяльність та непроведення перевірок органами ДФС.

У лютому правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання податківцем неправомірної вигоди у розмірі 4000 грн.

Під час одержання чергової неправомірної вигоди у розмірі 8000 грн слідчі ДБР затримали інспектора в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, інспектору Державної фіскальної служби загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Слідчими ДБР встановлюються інші можливі факти одержання посадовцем коштів за сприяння у невтручання у господарську діяльність та непроведення перевірок інших підприємців та встановлюється можлива причетність інших посадових осіб Львівського управління офісу великих платників податків ДФС України до розподілу одержаних протиправним шляхом коштів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Вінницькій області затримали дільничного офіцера за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Крім того, ми повідомляли, що слідчі Полтавського теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Полтавського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та прокуратури Полтавської області затримали за вимагання та отримання неправомірної вигодиоперуповноваженого Кременчуцького відділу поліції.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси