Отримав 30 тисяч гривень хабара: у Кременчуці затримали оперуповноваженого

10:58, 22 марта 2019
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Отримав 30 тисяч гривень хабара: у Кременчуці затримали оперуповноваженого
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Полтавського теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Полтавського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та прокуратури Полтавської області затримали за вимагання та отримання неправомірної вигоди оперуповноваженого Кременчуцького відділу поліції.

У ході досудового розслідування встановлено, що місцевий мешканець, який займається підприємницькою діяльністю, взяв гроші у борг у знайомих. Оскільки вчасно повернути кошти чоловік не зміг, кредитори звернулися до поліції, звинувативши боржника у шахрайстві. Оперуповноважений Кременчуцького відділу поліції за 30 тисяч гривень обіцяв сприяти в непритягнені чоловіка до кримінальної відповідальності. 

Під час передачі неправомірної вигоди поліцейського затримали «на гарячому» в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України  (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою). Тривають першочергові слідчі дії.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого.

Крім того, ми писали, що Держбюро розслідувань затримало керівника сектора одного з відділів поліції в Одеській області під час отримання хабара у $500 від контрабандиста.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді