Спіймали на хабарі: слідчі ДБР затримали поліцейського начальника в Одеській області

12:07, 22 февраля 2019
Правоохоронець вимагав і отримав хабар у $500 від контрабандиста, що перевозив алкоголь.
Спіймали на хабарі: слідчі ДБР затримали поліцейського начальника в Одеській області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Держбюро розслідувань, розташованого в Миколаєві, затримали керівника сектора одного з відділів поліції в Одеській області під час отримання хабара у $500 від контрабандиста. Про це у п’ятницю, 22 лютого, повідомила прес-служба ДБР.

За даними слідства, начальник сектора кримінальної поліції вимагав неправомірну вигоду від чоловіка, який займався контрабандою алкогольних напоїв через ділянку державного кордону на території Одеській області. В обмін на винагороду правоохоронець обіцяв не здійснювати передбачені законом заходи реагування на правопорушення.

Операція із затримання зловмисника була проведена разом зі співробітниками відділу по боротьбі з контрабандою та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання про оголошення підозри затриманому та обрання запобіжного заходу. Поліцейському загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали на хабарі двох співробітників поліції у Кременчуці. Правоохоронці вимагали у водія, що керував авто напідпитку, 5 тисяч грн за те, щоб не складати адмінпротокол.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду