У Кременчуці ДБР затримало поліцейських під час отримання хабара

15:22, 20 февраля 2019
Два співробітника поліції отримали від водія 4 тисячі гривень.
У Кременчуці ДБР затримало поліцейських під час отримання хабара
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Полтавського теруправління Державного бюро розслідувань викрили інспекторів патрульної поліції, що вимагали від місцевого жителя неправомірну вигоду розміром у 5 тисяч гривень. Про це передає прес-служба Бюро.

За ці кошти вони обіцяли не складати проти чоловіка адміністративний протокол за керування автомобілем у нетверезому стані.

Працівників поліції затримали під час передачі другої частини коштів у сумі 4 тисяч гривень за оперативного супроводження працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції в Полтавській області.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейським про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини поліцейським загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Додамо, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки