Отримали $74500 хабара: ДБР затримало зловмисників

15:29, 13 февраля 2019
За вказану суму зловмисники обіцяли залишити особу на посаді керівника держпідприємства Міністерства аграрної політики
Отримали $74500 хабара: ДБР затримало зловмисників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це у Facebook повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Це була остання частина неправомірної вигоди на загальну суму 74500 доларів США. Кошти передавались частинами. Факт вимагання та отримання усієї суми коштів задокументовано за оперативного супроводження головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. 

Слідством встановлено, що затримані пообіцяли домовитись із службовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України про залишення на посаді керівника одного з підпорядкованих Міністерству державних підприємств. 

Осіб затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України) та обрання пыдозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде