Перевищили службові повноваження: ДБР взялося за поліцейських

14:58, 22 февраля 2019
Cлідчі ДБР повідомили про підозру трьом поліцейським.
Перевищили службові повноваження: ДБР взялося за поліцейських
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції м. Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого. Про це у Facebook повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

«За попередніми даними, патрульні поліцейські отримали повідомлення про порушення громадського порядку в одному з районів міста Києва. Прибувши на місце події, працівники поліції виявили агресивно налаштованого молодика, який, ймовірно, перебував під дією токсичних або наркотичних речових. Порушника затримали та викликали йому швидку медичну допомогу», — йдеться у повідомленні.

Надалі патрульні виявили, що чоловік проживає у місті Вишгороді, та вирішили відвести його до місця проживання. Втім чоловік постійно намагався вийти з машини та не бажав їхати додому, тому патрульні висадили його на під’їзді до міста Вишгорода.

На ранок місцеві мешканці виявили труп цього чоловіка. Попередня причина смерті — переохолодження.

«Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за погодженням з Генеральною прокуратурою повідомлено про підозру трьом працівниками патрульної поліції за фактом перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті потерпілого (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України)», — додала Ольга Варченко.

У разі доведення вини поліцейським загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси