Чиновники КМДА «погоріли» на хабарі: є подробиці

18:40, 5 апреля 2019
Зловмисники вимагали 500 доларів за спеціально обладнаний автомобіль для осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Чиновники КМДА «погоріли» на хабарі: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники одного зі структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації вимагали 500 доларів від особи з інвалідністю за сприяння у позачерговому отриманні спеціального автомобіля.

Потерпілий вже тривалий час очікував на отримання відповідного засобу реабілітації  спеціально обладнаного автомобіля для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Коли він звернувся до чиновника з питанням щодо строків отримання авто, той повідомив, що за винагороду може пришвидшити цей процес. За свої послуги зловмисник хотів отримати 500 доларів.

«Киянин погодився на такі умови та віддав спочатку 200 доларів авансом, а решту грошей мав передати після позитивного вирішення питання. Однак службовець змушений був долучити до злочинної схеми ще й працівницю підрозділу, оскільки його перевели на іншу посаду, не пов’язану з попередньою діяльністю. Тож залишок домовленої винагороди, 300 доларів отримала спільниця зловмисника», — йдеться в повідомленні.

Зловмисників викрили під час передачі коштів. У чиновників виявили та вилучили 300 доларів. Відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їх затримано. Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя з Черкащини, викритий на хабарництві, постане перед судом. Суддя отримав 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також ми повідомляли, що працівники військової прокуратури затримали при отриманні першої частини неправомірної вигоди главу міськради міста Верховцеве у Дніпропетровській області. Мер вимагав у місцевого бізнесмена хабар у 30 тисяч доларів США.

Крім того, ми писали, що у Харківській області працівник моргу вимагав гроші у родичів померлої жінки за видачу тіла. Чоловік вимагав 3 тисячі гривень від родичів бабусі. За ці гроші він обіцяв швидко і безперешкодно оформити довідку про причину смерті і видати тіло для поховання.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва