Ошукали людей на 2,7 млн гривень: в Києві засудили шахраїв-валютників

14:47, 8 апреля 2019
Злочинці розміщували в інтернеті оголошення про купівлю та продаж іноземної валюти по завищеному курсу.
Ошукали людей на 2,7 млн гривень: в Києві засудили шахраїв-валютників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Два шахраї через фіктивні пункти обміну валют ошукували людей на великі суми. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Злочинці брали в оренду приміщення, що мали запасний вихід, облаштовували їх під пункти обміну валют, після чого розміщували в інтернеті оголошення про купівлю та продаж іноземної валюти по завищеному курсу. «Отримавши від клієнта гроші, «касир», згідно розподіленої ролі, за допомогою кнопки магнітних замків блокував вхідні двері, тим самим позбавивши потерпілих можливості вийти з приміщення, а сам у цей час зникав з місця вчинення злочину разом з грошима», — йдеться у повідомленні.

У такий спосіб двоє злочинців у період з липня по серпень 2017 року заволоділи грошовими коштами потерпілих в сумі близько 2,7 млн гривень.

Дарницький районний суд Києва визнав обох обвинувачених винними у цих злочинах та призначив одному з них покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншому  5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що українців попередили про новий вид шахрайстваАферисти представляються в.о. начальника головного управління ДФС в Кіровоградській області.

Раніше стало відомо про нову банківську аферу в Facebook: шахраї пропонують виграти від 8 тисяч гривень.

Також ми повідомляли, що шахрай виманив у киянки 140 тисяч гривень. Він представився черговим лікарем і сказав жінці, що її син знаходиться в лікарні і йому терміново потрібна операція. 

До того ми писали про зухвалу аферу в Києві: перекладач зняв півмільйона з рахунку іноземця. Провести операцію за винагороду погодилася працівниця банку.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді