Справа прокурора-шахрая з Одещини: є нові подробиці

14:13, 10 апреля 2019
Посадова особа вимагала від учасників кримінального провадження 10 000 доларів США.
Справа прокурора-шахрая з Одещини: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 10 квітня, слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси було розглянуто клопотання старшого слідчого за погодженням з прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно прокурора Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області, який підозрюються у скоєні злочину, передбаченого частиною третьою статті 190 (Шахрайство), частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 15, частиною третьою статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Про це передає прес-служба суду.

Як встановив суд, дана особа вимагала від учасників кримінального провадження 10 000 доларів США для вирішення питань про можливість зміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на домашній арешт.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 1 000 000 грн.

Також суддею було ухвалено рішення про відсторонення прокурора від посади строком на 2 місяця», — йдеться у повідомленні суду.

Зазначається, що апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким повідомлено про підозру судді Рахівського районного суду Закарпатської області, викритому на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також нам стало відомо, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та управлінням захисту економіки Нацполіції викрили на хабарі посадовця однієї з районних прокуратур Одеської області.

Крім того,  прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області, викритого на хабарництві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва