Кримські санкції: Фінляндія звинуватила Путіна

13:55, 17 апреля 2019
Санкції щодо Криму будуть діяти, доки позиція Москви не зміниться.
Кримські санкції: Фінляндія звинуватила Путіна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фінський президент Саулі Нііністьо заявив Володимиру Путіну, що Москва сама винна в тому, що проти неї після анексії Криму ввели санкції. Про це повідомляє Yle з посиланням на заяву, зроблену у вівторок президентом Фінляндії під час зустрічі з Путіним у Санкт-Петербурзі на форумі, присвяченому Арктиці.

«Президент Фінляндії заявив Путіну, що Росія сама винна в санкціях, які проти неї ввели після анексії Криму» сказано в повідомленні. Глава Фінляндії також підкреслив, що ці санкції будуть діяти, доки позиція Москви не зміниться.

Зі свого боку, Путін відповів, що «форум присвячений Арктиці», і підкреслив, що не хотів би, щоби через «не прийняті вчасно заходи або злочинну бездіяльність Арктика перетворилася на щось на кшталт Криму, а Крим  на пустелю». Також Путін додав, що РФ має через санкції «значно менші» збитки, ніж Європа.

Як відомо, економічні санкції були введені проти Росії США, ЄС та деякими іншими країнами навесні 2014 року  після того, як РФ незаконно анексувала український півострів Крим та почала збройну агресію на сході України. Санкційні пакти кілька разів розширювалися та посилювалися.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що РФ влаштовує в Криму нові масштабні навчання. Будуть задіяні сотні одиниць техніки.

Також ми повідомляли, що в НАТО зробили заяву на адресу РФ щодо Криму. В Альянсі повідомили, що захоплення Росією Криму  це серйозний виклик євроантлантичній безпеці. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва