У столиці запустили реєстр домашніх тварин: що слід знати киянам

01:00, 18 апреля 2019
Це єдиний столичний сервіс для реєстрації котів та собак.
У столиці запустили реєстр домашніх тварин: що слід знати киянам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві розпочинає роботу Єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин.Систему було реалізовано в рамках ініціативи Kyiv Smart City, повідомляє прес-служба КМДА.

Це єдиний столичний сервіс для реєстрації котів та собак. Він стане у нагоді власникам тварин завдяки реєстру та функції розпізнавання QR-коду на жетоні, який зберігає всю важливу інформацію про тварин та контакти власника (ім’я, телефон та e-mail). Жетон із кодом кріпиться до нашийника.

«Реєстр допомагає тому, хто знайде кота чи собаку з жетоном, швидко ідентифікувати тварину та напряму зв’язатися з її власником. Я на власному досвіді переконався, що піклуватися про домашніх тварин зовсім нескладно. Витративши всього півгодини на просту реєстрацію, ми дбаємо про безпеку наших улюбленців» розповів про переваги сервісу директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, де в Києві можна зареєструвати домашніх тварин. Усі безпритульні тварини поступово будуть зареєстровані, внесені до бази на сайті, і люди зможуть навіть обрати собі там тваринку. Домашніх же тварин буде значно легше розшукати, якщо вони загубляться.

Крім того, ми писали, що 21 березня групою народних депутатів було подано на розгляд до Верховної Ради проект закону №10176 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації ставлення до тварин у розважальній діяльності).

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді