Де можна зареєструвати домашніх тварин: киянам пояснили

08:30, 8 апреля 2019
Запрацювала Єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин та зберігання важливої інформації про них.
Де можна зареєструвати домашніх тварин: киянам пояснили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці запрацювала Єдина міська мережа для реєстрації домашніх тварин та зберігання важливої інформації про них. За допомогою цієї системи можна вести реєстр і безпритульних тварин, передає Українське радіо.

Усі безпритульні тварини поступово будуть зареєстровані, внесені до бази на сайті, і люди зможуть навіть обрати собі там тваринку. Домашніх же тварин буде значно легше розшукати, якщо вони загубляться, 

«Переваги цього реєстру, перш за все, для власників тварин. Є породисті тварини, над ними працюють, роблять щеплення, тренують. Коли тварина губиться, це і втрата друга, і неможливість брати участь у виставках та змаганнях. За допомогою системи обліку її буде набагато легше розшукати. Цей реєстр також є доказом права власності на тварину», — розповіла юридичний консультант центру «Екологія. Право. Людина» Наталія Куць.

Окрім того, якщо з боку власника є порушення правил утримання чи вигулу тварин, його тепер можна буде знайти і притягнути до відповідальності.

Важливим є те, що у реєстр не вносяться тварини, не щеплені від сказу, тобто якщо тварина в реєстрі, це означає, що вона щеплена від сказу.

Сайт реєстру знаходиться за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Білій Церкві на вулиці Київській щеня хаскі впало у вигрібну яму глибиною 5 метрів.

Крім того, ми писали, що 21 березня групою народних депутатів було подано на розгляд до Верховної Ради проект закону №10176 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації ставлення до тварин у розважальній діяльності).

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва