Порошенко доручив СБУ та ГПУ оцінити підстави для порушення справи на суддів «за неправосудне рішення»

22:56, 18 апреля 2019
Порошенко на засіданні РНБО роздав накази через рішення по ПриватБанку.
Порошенко доручив СБУ та ГПУ оцінити підстави для порушення справи на суддів «за неправосудне рішення»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Петро Порошенко 18 квітня на засіданні Ради національної безпеки стосовно визнання незаконною приватизацію ПриватБанку роздав очільникам міністерств і правоохоронних органів доручення, передає «Українська правда». 

Так, доручення від Президента отримали очільники Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки, Генеральної прокуратури.

«Я прошу скласти протокол доручень за підсумками сьогоднішньої наради і сьогодні ж його розписати», – звернувся президент до секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Зокрема, Нацбанк попросили забезпечити безперебійну роботу всіх філіалів "Приватбанку", укомплектувати їх необхідною готівкою, не допустити збоїв функціонування.

Міністерство фінансів має проаналізувати ризики і загрози, пов'язані з можливим виконанням рішенням суду, якщо воно набуде чинності, прорахувати можливі збитки держави.

Також Порошенко підтримав пропозицію міністра юстиції Павла Петренка і вирішив звернутись до Вищої ради правосуддя із проханням прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд Києва, який ухвалив рішення щодо "Приватбанку".

Службі безпеки та Генеральній прокуратурі доручив "після завершення всіх необхідних судових процедур" оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи на суддів "за неправосудне рішення".

"Щодо загальної стабільності банківської системи, я просив би завтра провести необхідні комунікаційні кроки для того, щоб пояснити суспільству, що влада контролює ситуацію, влада не допустить негативного розвитку подій і забезпечить необхідні кроки для збереження стабільності", – сказав президент.

Зокрема, він попросив МЗС поінформувати міжнародних партнерів, в тому числі, "щодо мотивації колишніх акціонерів (найбільшими акціонерами "Приватбанку" були олігарх Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов – УП), їхніх політичних представників для кроків по дестабілізації політичної ситуації в нашій державі".

Голову Нацбанку Якова Смолія попросили кожні 6 годин інформувати Порошенка "щодо розвитку ситуації на банківському ринку" і у випадку дестабілізації ініціювати нараду РНБО.

"Якщо хтось буде намагатися сьогодні зробити реванш, якщо хтось буде намагатися сьогодні повернути розграблену олігархами власність, вилучити її з державної власності, я прошу забезпечити надійний захист інтересів народу, надійний захист інтересів держави", – підсумував президент.

Порошенко наказав 19 квітня поінформувати його про вжиті заходи.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Крім того, Національний банк України заявив, що не погоджується та готується до подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким визнано протиправним та скасовано рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ «ПриватБанк» з ринку за участю держави. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва