Вимагав $50 тисяч хабара: у справі екс-співробітника СБУ є нові деталі

21:00, 7 мая 2019
Наразі триває підготовче засідання.
Вимагав $50 тисяч хабара: у справі екс-співробітника СБУ є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Бородянському районному суді Київської області за участі прокурорів САП триває підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області, обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Про це передає прес-служба САП.

«У вівторок, 7 травня 2019 року під час судового засідання захисником обвинуваченого, з яким договір про надання правової допомоги укладено вже після направлення обвинувального акту до суду, заявлено клопотання про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, яке судом задоволено та надано час для ознайомлення. Наступне судове засідання призначено на 14:30 18 червня 2019 року»,  йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що перебуваючи на посаді оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу ГУ СБУ в місті Києві та Київській області, чоловік запропонував співзасновнику підприємства, у якого під час обшуку було вилучено обладнання, вчинити вплив на слідчого у кримінальному провадженні з метою повернення цього обладнання. За такі «послуги» співробітник СБУ зажадав від підприємців 50 тис. дол. США.

Крім того, слідством встановлено, що обвинувачений неодноразово висловлював вимоги про періодичну передачу йому неправомірної вигоди за невтручання в здійснення господарської діяльності даного підприємства.

Обвинувальний акт було скеровано до суду 26 лютого 2019 року.

У відомстві також нагадали, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Дніпрі засудили викритих на хабарі начальника відділу управління карного розшуку та старшого оперуповноваженого ГУ НП у області.

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало начальника слідчого відділення поліції під час отримання хабара.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва