Двох правоохоронців, викритих на хабарі, відправили за ґрати

09:44, 5 апреля 2019
Обох фігурантів справи визнали винними в скоєнні злочинів.
Двох правоохоронців, викритих на хабарі, відправили за ґрати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпрі засуджено до позбавлення волі викритих на хабарі начальника відділу управління карного розшуку та старшого оперуповноваженого ГУ  НП у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що поліцейські вимагали дві тисячі доларів від мешканки обласного центру. У таку суму посадовці оцінили здійснення заходів з розшуку вкраденого у жінки автомобіля, повернення викраденого майна та вплив на прийняття рішення посадовими особами сервісного центру про перереєстрацію транспортного засобу.

«Правоохоронці затримали керівника підрозділу карного розшуку в одному із спальних районів Дніпра під час отримання всієї суми неправомірної вигоди. Також на робочому місці затримано спільника — старшого оперуповноваженого поліції.

Індустріальний районний суд Дніпра визнав обох фігурантів справи винними в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді п’яти років ув’язнення. Вирок набув законної сили», - йдеться у повідомленні.

Заходи із викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом військової прокуратури та за участі працівників внутрішньої безпеки поліції.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що працівники військової прокуратури затримали при отриманні першої частини неправомірної вигоди главу міськради міста Верховцеве у Дніпропетровській області. Мер вимагав у місцевого бізнесмена хабар у 30 тисяч доларів США.

Крім того, ми писали, що у Харківській області працівник моргу вимагав гроші у родичів померлої жінки за видачу тіла. Чоловік вимагав 3 тисячі гривень від родичів бабусі. За ці гроші він обіцяв швидко і безперешкодно оформити довідку про причину смерті і видати тіло для поховання.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду