ДБР затримало начальника слідчого відділення поліції під час отримання $5 тисяч

19:20, 2 апреля 2019
У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
ДБР затримало начальника слідчого відділення поліції під час отримання $5 тисяч
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, за оперативного супроводу Івано-Франківського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та управління СБУ в Івано-Франківській області затримали заступника начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції під час отримання 5000 доларів США.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України.

За попередньою інформацією, заступник начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав кошти від чоловіка за непритягнення його сина до кримінальної відповідальності. Поліцейського затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється можлива причетність інших працівників Тисменицького відділу поліції до вказаного кримінального правопорушення.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Харкові поліцейський вимагав від місцевого жителя хабар у розмірі 5 тисяч доларів. За винагороду правоохоронець обіцяв допомогти чоловікові уникнути відповідальності за розбійний напад.

Крім того, ми писали, що в Одесі під час отримання хабара в розмірі 30 000 гривень затримали двох митників.

Також нам стало відомо, що правоохоронці викрили на вимаганні та отриманні хабара директора державного підприємства «Науково-дослідний і проектно-дослідницький інститут транспортного будівництва «Київдіпротранс».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки