Справа Щотки проти Остапця: суд ухвалив важливе рішення

08:14, 15 мая 2019
Окружний адміністративний суд міста Києва зробив декілька висновків.
Справа Щотки проти Остапця: суд ухвалив важливе рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо зупинення дії наказу голови ДСАУ, згідно з яким,  зокрема, Сергія Остапця призначено членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів, ухвалив відмовити у її задоволенні. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Наразі під час розгляду відповідної заяви, що була подана  Станіславом Щоткою, суд не вбачає очевидних ознак протиправності даного наказу голови Державної судової адміністрації України. Також у суду відсутні підстави вважати, що невжиття заявлених Станіславом Щоткою заходів забезпечення адміністративного позову може істотно ускладнити чи унеможливити ефективний захист або поновлення його порушених чи оспорюваних прав або інтересів, за захистом яких він має намір звернутися до суду.

Водночас, в ухвалі суду зазначено, що повноваження щодо призначення члена ВККС є виключними дискреційними повноваженнями голови ДСАУ, які можуть бути реалізовані за наявності підстав, зокрема і у разі закінчення строку, на який обрано (призначено) відповідного члена Комісії, що має місце у даному випадку. Беручи до уваги вакантність посади члена ВККС, яка прямо визначається в силу зазначених вимог законодавства і не потребує документального підтвердження на рівні будь-якого розпорядчого акту, суд не вбачає очевидних ознак протиправності відповідного наказу, згідно з яким Сергія Остапця призначено членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів строком на чотири роки, а Станіславу Щотці припинено виконання повноважень члена Комісії», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Станіслав Щотка просив суд вжити заходів для забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу голови ДСАУ Зеновія Холоднюка.

Додамо, Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду ухвалено рішення у справі №9901/66/19 за позовом Тішка Дмитра Анатолійовича до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Крім цього, ми писали, що до Окружного адміністративного суду Києва продовжують надходять позови, що стосуються проведення конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та повноважень членів ВККСУ.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді