Заборона виїзду з України топ-чиновників: Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження

11:53, 17 мая 2019
Суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження.
Заборона виїзду з України топ-чиновників: Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний  адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи», — йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади і які, на думку позивача, могли  вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності цими особами. 

«Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зазначено понад 50 народних депутатів президентської фракції, більше ніж 40 членів уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ. Загалом 180 третіх осіб», — додали у суді.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом року після проведення виборів.

Крім того, до ОАСК надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльності щодо захисту національної безпеки України. Треті особи — Президент Петро Порошенко, голова АПУ Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді