Справа начальника кримінальної міліції часів Майдану: є подробиці

14:39, 26 июня 2019
Кримінальне провадження призначено до підготовчого судового засідання на 2 липня.
Справа начальника кримінальної міліції часів Майдану: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 24 червня, до канцелярії суду з Київського апеляційного суду за підсудністю надійшов обвинувальний акт (справа №753/126/19) з додатками стосовно громадянина К. щодо вчинення ним кримінального правопорушення — злочину, передбаченого частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28, частиною третьою статті 371 Кримінального кодексу України в редакції Закону №245-VІІ від 16 травня 2013 року, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 372 Кримінального кодексу України  в редакції Закону №2341-ІІІ від 5 квітня 2001 року, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28,статтею 340 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє офіційний сайт суду.

«Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Вознюка С.М.

Ухвалою судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 25 червня 2019 року дане кримінальне провадження призначено до підготовчого судового засідання о 16:30 2 липня 2019 року.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що громадянин К. обвинувачується в організації завідомо незаконного затримання слідчим, вчиненого в особистих інтересах за попередньою змовою групою осіб,  в організації притягнення завідомо невинних до кримінальної відповідальності слідчими, поєднаного з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, а також поєднаного зі штучним створенням доказів обвинувачення та іншою фальсифікацією, за попередньою змовою групою осіб, а також в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій вчиненого службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28, частиною третьою статті 371 Кримінального кодексу України в редакції Закону №245-VІІ від 16 травня 2013 року, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28, частиною другою статті 372 Кримінального кодексу України  в редакції Закону №2341-ІІІ від 5 квітня 2001 року, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 28,статтею 340 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла нові подробиці розслідування у справі побиття студентів на Майдані в листопаді 2013 року. Генпрокуратура вручила підозри ще двом екс-бійцям спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ «Беркут».

Крім того, ГПУ повідомила про підозру в незаконному затриманні активістів Майдану двом екс-бійцям міліцейського підрозділу «Беркут», один з яких зараз працює у поліції.

Додамо, Святошинський райсуд Києва продовжив арешт п'ятьом колишнім «беркутівцям», які обвинувачуються у вбивствах активістів Революції Гідності.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області