Формування нового складу РГК при ДБР: Труба програв суд

10:44, 10 июля 2019
Ярослав Романенко звернувся в суд з позовом про визнання недійсною нової редакції порядку формування складу Ради.
Формування нового складу РГК при ДБР: Труба програв суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Член Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань Ярослав Романенко заявив, що Апеляційний суд відмовив Кабміну та ДБР в розблокуванні голосування з формування нового складу Ради. Про це повідомляють Українські новини.

Зазначається, що 3 липня Шостий апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційні скарги Кабінету міністрів та Державного бюро розслідувань на предмет скасування постанови Окружного адміністративного суду від 12 квітня по справі №640/6311/19 про вжиття заходів забезпечення позову, яким було зупинено проведення конкурсу в РГК при ДБР до розгляду справи по суті.

Так, Романенко звернувся до суду з позовом про визнання недійсним постанови Кабміну №218 від 13 березня, якою була затверджена нова редакція порядку формування складу Ради громадського контролю при ДБР, яка передбачала інтернет-голосування за кандидатури.

За словами Романенка, прийнятий порядок допускав участь у такому голосуванні іноземців, які перебували на території України, в тому числі громадян держави-агресора. Разом з позовною заявою він подав заяву про вжиття заходів забезпечення позову.

«Мною був поданий до адмінсуду позов, оскільки постанова Кабміну (про конкурс в РГК) була незаконною. Оскільки в той час був наказ ДБР про оголошення конкурсу в РГК, я подав заяву з проханням призупинити дію постанови і заборонити ДБР проводити конкурс РГК (інтернет-голосування). Була подана апеляція Кабміном і ДБР та суд залишив в силі рішення. На сьогоднішній день провести конкурс в РГК ДБР можливо і законно за старою процедурою, чого не хоче керівник ДБР», — заявив Романенко.

Також він додав, що 26 квітня Труба своїм наказом припинив повноваження усього складу РГК.

«З цього приводу також подано позов до суду з проханням скасувати цей наказ», — додав активіст.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що директор Державного бюро розслідувань звинувачує старий склад РГК в неконструктивності, а той заявляє про намагання керівника ДБР узурпувати владу.

Крім того, було оприлюднено висновок щодо припинення повноважень складу Ради громадського контролю при ДБР.

Додамо, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив, що наразі відомство не повністю укомплектоване.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду