З ревнощів поранив ножем свою дружину: суд оголосив вирок чоловіку

14:44, 17 июля 2019
Обвинувачений погано пам’ятав обставини події.
З ревнощів поранив ножем свою дружину: суд оголосив вирок чоловіку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 16 липня, колегією суддів Скадовського районного суду Херсонської області ухвалено вирок стосовно обвинуваченого за частиною першою статтею 121 Кримінального кодексу України (вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років та на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного іспитового строку терміном три роки не вчинить нового злочину. Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Органами досудового слідства громадянин обвинувачувався у тому, що 07.08.2017, перебуваючи за місцем мешкання у смт Рикове Генічеського району Херсонської області, маючи умисел на завдання тілесних ушкоджень своїй дружині з мотивів ревнощів, взяв належний йому ніж і пішов з місця мешкання, після чого близько 22:30, зустрівши дружину на перехресті вулиць Сивашська та Елеваторна, наніс їй п’ять поранень ножем в область грудної клітини, шиї та живота.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що 07.08.2017 року він перебував за місцем свого проживання. Того дня його дружина пішла до подруги. Він їй декілька разів дзвонив на мобільний телефон, але той був відключений. Близько 21:00-22:00 вона зателефонувала та сказала, що йде додому. Чоловік вийшов їй назустріч. Перед цим він чистив рибу та взяв із собою ніж, яким це робив. З того моменту, коли він побачив дружину, обвинувачений погано пам’ятає обставини події. Пам’ятає лише, що він розмахував ножем, а коли побачив багато крові, почав надавати дружині першу медичну допомогу. Вони з дружиною викликали швидку допомогу, разом з нею він поїхав до лікарні.

Потерпіла в судовому засіданні підтвердила обставини справи та просила суд суворо не карати обвинуваченого та не позбавляти його волі, оскільки вона йому пробачила і стосунки в них налагодились. Пара має двох спільних неповнолітніх дітей, які потребують батька, також чоловік виховує двох синів жінки від першого шлюбу. Крім того, з ними проживає важко хворий брат дружини. Тож єдиним, хто забезпечує родину, є обвинувачений.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому суд врахував, що вчинений ним злочин є тяжким, конкретні обставини його вчинення, дані про особу обвинуваченого, який раніше до кримінальної відповідальності не притягався, вперше вчинив умисний тяжкий злочин проти здоров’я особи, офіційно не працює, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, за місцем проживання характеризується позитивно, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває. До обставин, що пом’якшують покарання, суд відніс щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, надання допомоги потерпілій безпосередньо після вчинення злочину, добровільне відшкодування завданої шкоди. Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

«…враховуючи думку потерпілої, яка будь-яких претензій до обвинуваченого не має і наполягала на застосуванні до обвинуваченого покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, оскільки вони примирились, він єдиний, хто матеріально забезпечує їхню сім’ю, суд приходить до переконання, що для виправлення та запобігання вчинення ним нових злочинів йому слід призначити покарання в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст. 121 КК України у вигляді позбавлення волі, та вважає за можливе звільнити його від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на підставі ст. 75 КК України», — зазначено у вирокі суду.

Також, чоловіку доведеться сплатити на користь держави витрати за проведення експертиз у сумі 2278,12 грн.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляція до Херсонського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Донецькій області взято під варту чоловіка, який вбив коханця своєї дружини. Чоловік схопив зі стелажу з інструментами молоток та завдав ним суперникові не менше 20 ударів в область голови та грудної клітини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва