У Дніпрі спецназ КОРД затримав патрульних, які зупинили автомобіль генерала: відео

14:40, 27 июля 2019
ДБР розслідує можливе перевищення влади начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.
У Дніпрі спецназ КОРД затримав патрульних, які зупинили автомобіль генерала: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпрі спецназ поліції затримав патрульних, які зупинили чорний позашляховик генерала, повідомляє Київ Оперативний.

Як зазначається, зупинений автомобіль належить начальнику головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Віталію Глуховері.

У мережі опублікували відео інциденту. На ньому видно, як водій позашляховика спочатку намагався домовитися з патрульними і пропонував їм поговорити по телефону з генералом, а коли правоохоронці відмовилися, на місце прибув мікроавтобус зі спецназом, який, погрожуючи зброєю, затримав їх.

Патрульних доставили до кабінету самого Глуховері. Які заходи були у підсумку прийняті стосовно правоохоронців, невідомо.

В свою чергу слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, повідомляє прес-центр ДБР.

Підставою реєстрації кримінального провадження стала інформація, поширена у ЗМІ.

Слідчі ДБР вияснили, що 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій ймовірно зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів — ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві за хабар був затриманий головний податковий ревізор.

Також ми писали, що слідчі Держбюро розслідувань у Києві затримали очільника одного з відділень поліції Деснянського району та колишнього слідчого поліції Печерського району під час отримання ними хабара в 20 тисяч гривень.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде