Вимагали 20 тисяч гривень: силовики затримали двох копів на гарячому

11:50, 24 июля 2019
Гроші надавались за нестворення перешкод і невжиття заходів щодо припинення діяльності закладу державної лотереї «МСЛ».
Вимагали 20 тисяч гривень: силовики затримали двох копів на гарячому
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Держбюро розслідувань у Києві затримали очільника одного з відділень поліції Деснянського району та колишнього слідчого поліції Печерського району під час отримання ними хабара в 20 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Так, гроші надавались за нестворення перешкод і невжиття заходів щодо припинення діяльності закладу державної лотереї «МСЛ».

Правоохоронці вирішують питання про вручення затриманим повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Правопорушення кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди).

Санкція статті: у разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державне бюро розслідувань та Генеральна прокуратура України завершили досудове розслідування у справі «чорних рієлторів»  злочинної групи, учасниками якої були суддя Солом’янського райсуду Києва, два адвокати, нотаріус та ще двоє громадян.

Також ми писали, що Державне бюро розслідувань спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією проводить обшуки в територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області.

Додамо, що за хабар у розмірі 300 тисяч гривень правоохоронець з Хмельницького обіцяв вплинути на слідчих для закриття кримінального провадження за фактом привласнення або розтрати майна.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді