Обшуки у волинській податковій: у ДБР прокоментували

11:50, 9 июля 2019
Слідчі ДБР викрили протиправну схему, в якій безпосередню участь брали співробітники ДФС.
Обшуки у волинській податковій: у ДБР прокоментували
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією проводить обшуки в територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. Про це повідомляє 9 липня перший заступник глави ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook.

«Слідчі викрили протиправну схему, в якій безпосередню участь брали співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі «послуги» свій відсоток», — коментує Варченко.

Як з’ясувалося, підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби, а після розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектора економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками, діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Зараз розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 ККУ. Обшуки здійснюються у межах цього кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що адвокат підозрюється в заволодінні майном майже на 10 мільйонів гривень. Дії зловмисниці кваліфіковані за шістьма статтями КК України.

Крім того, Державне бюро розслідувань та Генеральна прокуратура України завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів» — злочинної групи, учасниками якої були суддя Солом’янського райсуду Києва, два адвокати, нотаріус та ще двоє громадян.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки