Вимагав 300 тисяч гривень: ДБР розслідує справу копа-хабарника

09:53, 10 июля 2019
Поліцейський обіцяв вплинути на слідчих для закриття кримінального провадження.
Вимагав 300 тисяч гривень: ДБР розслідує справу копа-хабарника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Держбюро розслідувань у Хмельницькому задокументували факт вимагання неправомірної вигоди начальником одного із відділів Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Про це йдеться на сайті Бюро.

Так, за хабар у розмірі 300 тисяч гривень правоохоронець обіцяв вплинути на слідчих для закриття кримінального провадження за фактом привласнення або розтрати майна. Сума неправомірної вигоди дорівнює 10% від суми укладеного договору, який є предметом кримінального провадження.

Зазначається, що під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 206 тисяч гривень, поліцейського затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі Бюро готуються повідомити поліцейському про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) та обрати затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відомо, що процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід  Управління Служби безпеки України в Вінницькій області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державне бюро розслідувань та Генеральна прокуратура України завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів» злочинної групи, учасниками якої були суддя Солом’янського райсуду Києва, два адвокати, нотаріус та ще двоє громадян.

Також ми писали, що Державне бюро розслідувань спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією проводить обшуки в територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді