Стало відомо, що транслюватимуть на новому російськомовному каналі

17:30, 31 июля 2019
Контент нового російськомовного каналу планують зробити досить розважальним.
Стало відомо, що транслюватимуть на новому російськомовному каналі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Команда Президента Володимира Зеленського хоче створити державний український російськомовний канал. За задумом, він дозволить звернутися до цільової аудиторії на окупованих територіях — в Криму і на Донбасі.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко зазначив, що в Україні діє закон про державне іномовлення. Він передбачає 50% трансляції англійською мовою, 50% — іншими мовами, повідомляє Обозреватель.

«Сьогодні, наприклад, UATV віщає англійською 50%. Решта 50% розподілені між російською, українською, арабською і кримськотатарською», — зазначив він. Тому відокремлення нового російськомовного каналу могло б стати продовженням реформи іномовлення.

Йдеться про те, щоб створювати кілька видів мовлення для різних цільових аудиторій. Одне з них — російськомовне. В першу чергу, орієнтоване на Крим і на схід України — зону ООС, «сіру зону» і далі», — підкреслив Біденко.

Він навів приклад телеканалів BBC і BBC International. На думку секретаря Мінінформполітики, за таким само принципом можна створити англомовний канал про Україну UATV International і окремо забезпечити мовлення російською на сході країни.

«З цільовою аудиторією потрібно говорити на мові, до якої вона звикла. Наприклад, реклама продукції для іспаномовного населення США йде іспанською мовою... Це нормальна практика. Це полегшення контакту, полегшення доступу до аудиторії. Одночасно це дає можливість створити в аудиторії певну лояльність до бренду і потім поступово переходити на українську мову», — пояснив Біденко.

За його словами, контент телеканалу UATV в основному інформаційно-новинний. Однак на новому російськомовному каналі його планують розширити і зробити більш розважальним.

Оскільки орієнтири будуть зміщуватися на українську, але російськомовну аудиторію, потрібно додавати розважальний контент. Це можуть бути як серіали, так і ток-шоу, запропонував чиновник Мінінформу.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про ідею створити в Україні російськомовний канал

Крім того, ми писали про те, що у Зеленського пропонують ліквідувати Мінінформполітики

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва