Україна заборонила ввозити низку товарів з Росії: перелік

13:58, 1 августа 2019
Сплачені суми за товари будуть спрямовані до спеціального фонду держбюджету
Україна заборонила ввозити низку товарів з Росії: перелік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з 1 серпня вступила в силу заборона на низку товарів з Росії. Рішення Кабміну про введення спецмит було ухвалено 15 травня.

До розширеного українським урядом переліку заборонених до ввезення на територію України товарів з Росії увійшли мінеральні добрива, сільгосппродукція, транспортні засоби, цемент і фанерні вироби.

Так, спеціальне мито вводиться у відповідь на економічні санкції Росії і буде поширюватися на всі товари, крім групи чутливого імпорту, куди входять вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Зазначається, що сплачені суми будуть спрямовані до спеціального фонду держбюджету, який профінансує заходи з імпортозаміщення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні запустили базу токсичних товарів для дітей.

Також з 1 липня набула чинності постанова Кабміну про заборону ввезення на територію України транспортних засобів з Росії.

Крім того, до кінця поточного року транзит російського газу через територію України може повністю припинитися, якщо РФ завершити будівництво газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді