«Забув» задекларувати 1,2 млн доларів: у справі міністра є деталі

19:58, 7 августа 2019
Наразі завершено досудове розслідування.
«Забув» задекларувати 1,2 млн доларів: у справі міністра є деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За дорученням прокурорів САП детективами НАБУ прийнято рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у кримінальному провадженні за підозрою Міністра енергетики та вугільної промисловості України у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки. Про це повідомляє прес-служба САП.

 «Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування буде вирішене питання щодо направлення вказаного провадження до суду.

Як вже повідомлялось, у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховний Суд частково задовольнив позов щодо декларацій особового складу СБУВерховний Суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій у тій частині, де позивачу було відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправними та скасування рішень державного експерта з питань державних таємниць.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України