Справа Зайцевої і Дронова: апеляційний суд виніс рішення

22:50, 14 августа 2019
Вирок в частині призначеного покарання залишено без змін.
Справа Зайцевої і Дронова: апеляційний суд виніс рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 14 серпня, колегія суддів розглянула апеляційні скарги Олени Зайцевої, її захисника Юлії Плетньової та Сергія Перепелиці – захисника Геннадія Дронова, які були подані на вирок Київського районного суду міста Харкова. Про це повідомляє прес-служба суду.

В апеляційних скаргах Олени Зайцевої і Юлії Плетньової ставилося питання про скасування вироку та пом’якшення покарання до 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

В апеляційній скарзі Сергія Перепелиці ставилося питання про скасування вироку районного суду, вважаючи провину Геннадія Дронова недоведеною.

Під час апеляційного розгляду заслухані доводи апелянтів та думки всіх сторін-учасників судового процесу.

«За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила ухвалу та проголосила її резолютивну частину.

Апеляційні скарги Олени Зайцевої і захисника Геннадія Дронова - Сергія Перепелиці, залишені без задоволення.

Апеляційна скарга захисника Юлії Плетньової в інтересах Олени Зайцевої задоволена частково.

В частині вирішення цивільних позовів змінено вирок районного суду. Виключено з вироку посилання суду про солідарне стягнення з Геннадія Дронова і Олени Зайцевої на користь потерпілих суми відшкодування моральної та матеріальної шкоди. Постановлено стягнути з них моральну і матеріальну шкоду в рівних частинах.

Нагадуємо, вироком Київського районного суду 26 лютого 2019 року Геннадія Дронова і Олену Зайцеву визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення за частиною третьою статті 286 КК України. Кожному з них призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Задоволені цивільні позови потерпілих і визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад сім мільйонів гривень. Відшкодування вироком було призначено солідарно.

Кримінальну справу порушено за фактом трагічної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 18 жовтня 2017 року у місті Харкові на перехресті з вулицею Сумською. Після зіткнення автомобілів «Лексус» та «Фольксваген» загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані.

З мотивами постановленої колегією суддів Харківського апеляційного суду ухвали можливо ознайомитись після складання її повного тексту, - 16 серпня 2019 року в Єдиному державному реєстрі судових рішень України», - йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що адвокат Зайцевої обрала нову тактику.

Також Зайцева попросила змінити їй вирок на п'ять років позбавлення волі.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді