Харківська трагедія: у справі Зайцевої кардинально змінили тактику

07:25, 16 мая 2019
Зайцева довго знайомилася з матеріалами справи.
Харківська трагедія: у справі Зайцевої кардинально змінили тактику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Захист винуватиці кривавої ДТП у Харкові Олени Зайцевої обрав нову тактику. Коли почнеться слухання апеляції, поки незрозуміло, передає «Обозреватель».

«Тепер все залежить від завантаженості суду. Засідання може початися і через декілька місяців. Але ми все-таки сподіваємося, що через резонанс справи нас поставлять на найближчий час», — розповіла адвокат рідних загиблих Лариса Матвєєва.

За її словами, Зайцева довго знайомилася з матеріалами справи. А тепер, очевидно, її захист обрав нову тактику. Якщо в суді першої інстанції дівчина визнавала свою провину, то тепер вона вважає, що вирок був занадто суворий, і їй варто дати умовний строк.

«Позиція Зайцевої тепер кардинально відрізняється. Зараз вона вважає, що їй дали занадто суворий вирок, вона не вважає себе винною в такому обсязі. І навіть цивільні позови, які були задоволені судом першої інстанції (по 1 млн грн за кожного загиблого) мають бути переглянуті. Якщо вони з Дроновим повинні виплачувати їх порівну, то Зайцева тепер наполягає на тому, що вона платить 30%, а Дронов — 70%. Так само треба і ступінь провини визначити: 30% Зайцева і 70% Дронов», – каже Матвєєва.

Крім того, Зайцева вважає, що їй повинні винести вирок із мінімальним терміном за цією статтею — усього 5 років позбавлення волі. А також визначити випробувальний термін. Фактично Зайцева наполягає на умовному терміні покарання.

«Така цинічна позиція Зайцевої залишає негативне враження. І психологічно впливає на рідних загиблих і потерпілих. Тому що люди вважають вирок недостатнім, який може бути переглянутий. Люди і так вважають, що 10 років — це мінімальне покарання за таку кількість жертв. Але, на жаль, це максимальний термін, який допускає Кримінальний кодекс. Люди хотіли б уже бачити вирок, який набрав чинності, хоча б так», — пояснює адвокат.

Другий винуватець аварії Геннадій Дронов й раніше вважав себе невинним і сподівається на виправдувальний вирок. Чи прийме апеляційний суд його скаргу, ще незрозуміло, оскільки його захисту дали 15 днів на виправлення недоліків у їхній скарзі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на сайті Президента України збирають підписи під електронною петицією про помилування Геннадія Дронова. Її підписали трохи більше 4 тисяч чоловік при необхідних 25 тисячах.

Додамо, Київський райсуд Харкова 26 лютого виніс вирок учасникам смертельного ДТП Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. Винуватці ДТП отримали по 10 років позбавлення волі і заборону на керування транспортними засобами на три роки. Також суд постановив виплатити всім постраждалим сім'ям компенсацію в розмірі 6 мільйонів гривень.

Крім того, адвокат потерпілих Л. Матвєєва розповіла, що одна з винуватиць смертельного ДТП в Харкові Олена Зайцева може опинитися на волі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва